Tájékoztatjuk, hogy a csődeljárásban, a felszámolási eljárásban, az adósságrendezési eljárásban, a vagyonendezési eljárásban, a jog és ténytörlési eljárásban és ezek kifogási eljárásaiban fizetendő eljárási illetékek valamint az ezekhez kapcsolódó közzétételi költéstérítés elektronikus úton történő megfizetése hamarosan a Bírósági Fizetési Portál újonnan kialakított felületén keresztül lesz elérhető.

Az Igazságügyi Fizetési Portál használatával befizetett eljárási illetékek és közzétételi költségtérítések fizetési ígérvényei (.FIZIG és .X132 kiterjesztésű fájlok) a Bírósági Fizetési Portál elindulását követően az egyes eljárásokban már nem használhatók fel fizetésre. Erre tekintettel javasoljuk, hogy a befizetett összegekről szóló, de még fel nem használt fizetési ígérvényeket legkésőbb a Bírósági Fizetési Portál indulásáig használják fel, illetve igényeljék vissza.

Tájékoztatjuk, hogy a polgári, gazdasági, közigazgatási és munkaügyi peres és nemperes ügyekben, a végrehajtási nemperes ügyekben, a magánvádas eljárásokban, valamint a büntető eljárással kapcsolatos eljárási illetékek megfizetése továbbra is utólag, az érkeztetési igazolásban kapott fizetési link segítségével történik.

A Bírósági Fizetési Portál 2019. március 4. napján indul, amelyről bővebben, valamint az átmeneti időszakkal kapcsolatos fontos információkról a

https://birosag.hu/hirek/kategoria/ugyfeleknek/elindul-birosagi-fizetesi-portal

oldalon olvashatnak.

Türelmüket és megértésüket köszönjük.

Országos Bírósági Hivatal